Sinikka Koyama

 

Syntynyt: Lahdessa 

Asuu: Helsingissä

Koulutus: Filosofian Maisteri (Helsingin yliopisto)

Muu koulutus: Muotoilija AMK (LAB Muotoiluinstituutti)

Tietoa

Tarinani vievät lukijan matkalle, jossa unen ja valveen raja häilyy, ja jossa tarujen maailma on lähes yhtä todellinen kuin tuntemamme todellisuus. Kun realismi ja fantasia sekoittuvat, saavat vanhat myyttiset tarinat aivan uuden muodon. Vaikka tarinat syntyvätkin mielikuvituksesta, sisältävät ne aina murusia todellisuudesta tai ehkä fiktio onkin vain todellisuuden toinen puoli, jota emme vielä tunne.

Joka-trilogiani on sekoitus fantasiaa, maagista realismia ja historiallista draamaa, jossa käsitellään elämän suuria ja ajankohtaisia kysymyksiä samaistuttavasti ja koskettavasti. Teoksissani suomalainen ja japanilainen kulttuuri kohtaavat toisensa samoin historia ja nykyhetki.

 

Olen suomalainen ja naimisissa japanilaisen kanssa, joten suomalaisuus ja japanilaisuus ovat vahvasti mukana elämässäni ja teoksissani. Kirjailijana haluan rikkoa kirjallisuuden rajoja ja kirjoittaa samalla hyvin laajalle lukijakunnalle, koska mielestäni hyvin kirjoitettu nuortenkirja toimii aivan yhtä hyvin myös aikuisille lukijoille.

 

Kirjoitusprosessin aikana olen maalannut erilaisilla tekniikoilla maalauksia, joiden kautta olen tutkinut teokseni tarinaa ja tunnelmaa. Maalauksiin on kätketty symboliikkaa, jonka tarkoitus on avata tarinaa kuvan keinoin. Valmiit maalaukset ovat näkyvillä näillä sivuillani ja yhdestä maalauksesta tulee myös teokseni kansikuva.

 

~Sinikka Koyama~

Nimi  
Sähköposti  
Viesti  

Yhteydenotot:

Kuva (c) Sirja Moberg