Kirjat

Joka kurjen laulua kuuntelee

2022 (Kovakantinen)

Kustantaja Basam Books

 

Kaikki alkaa siitä, kun 19-vuotias Sofia nukahtaa bussiin ja herää vasta päätepysäkillä. Pimeällä pysäkillä Sofia tapaa yllättäen vanhan ystävänsä Nanan, joka johdattaa hänet salaperäiseen ruusuköynnösten peittämään taloon nimeltä Villa Ruusu. Omalaatuinen talo ja sen rönsyilevä puutarha kätkevät sisäänsä salaisuuksia, jotka alkavat hitaasti paljastua myös Sofialle.

Vanhasta matka-arkusta Sofia löytää oudon valkokantisen kirjan, joka kertoo Mei-nimisestä tytöstä. Mein tarina vie satojen vuosien takaiseen Japaniin, jossa kurkien kerrotaan muuttuvan ihmisiksi ja bambukaihtimien taakse kätkeytyy monia salaisuuksia. Mein tarinaa lukiessaan Sofia alkaa löytää itsestään ja Meistä kummallisia samankaltaisuuksia ja samalla kahden eri maailman välinen raja alkaa häilyä.

Joka kurjen laulua kuuntelee on Sinikka Koyaman esikoisteos, jossa kohtaavat suomalainen ja japanilainen kulttuuri sekä historia ja nykyhetki.

 

Kirjan tilaus

 

 

 

Joka ketun jälkiä seuraa

kevät 2024 (Kovakantinen)

Kustantaja Basam Books

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18-vuotias Nene kärsii unettomuudesta ja painajaisista, eikä koulunkäyntikään suju ongelmitta. Väsymys ja paha olo purkautuvat ikävällä tavalla, kun Nene alkaa kiusata luokkakaveriaan Emmaa. Epäonniset sattumat lukitsevat Nenen koulun alla kulkeviin käytäviin, joita oppilaat kutsuvat ”katakombeiksi”.

 

Maanalaiset käytävät johtavat satumaiseen metsään, jossa Nene kohtaa valkoisen ketun. Huima seikkailu vie aina muinaiseen Japaniin asti, jossa kilpailevat klaanit ovat ajautuneet sodan partaalle ja nuori Hikaru yrittää selviytyä parhaan kykynsä mukaan. Hikaru päätyy kauniin, mutta julman hovimiehen palvelukseen ja joutuu myös kohtaamaan menneisyytensä varjot. On tullut aika riisua naamiot, joiden takaa paljastuu hyvin toisenlaiset kasvot.

 

Joka ketun jälkiä seuraa on itsenäinen jatko-osa Sinikka Koyaman esikoisteokselle Joka kurjen laulua kuuntelee.